Harrasteet

Uusi harrastus eläkepäivien viihteeksi.  Sukututkimus? Perhosten keräily?  Leikekirjojen kokoaminen?  – Tänne keräämme tietoa harrastuksista ja paikkakuntakohtaisia harrasteseuroja.

Osallistu keskusteluihin, etsi ideoita ja hae uusia harrastuksia!

mittens close180

Haasteita  antoi Pelastusarmeijalle annettu lupaus 100 lapasparin kutomisesta kodittomille miehille. Helena Paavonsalo muutaman ystävänsä kanssa lunasti lupauksen puolessa vuodessa.

Kokkailu –  Kokkailu on hieno harrastus. Ruon  laittaminen on hauskaa ja rentouttavaa.  Kurssit ja yhteiset ruoanlaitot vievät eteenpäin.
Hyväntekeväisyys   Tylsiä eläkeläispäiviä?   Lukuisat hyväntekeväisyysseurat tarvitsevat avustajia. Avustustarvikkeiden jakamisessa, kouluttamisessa, järjestelyissä.  – Hyvää mieltä ja uusia ystäviä.
Internetkurssit –  Ei kannata jäädä tiedosta paitsi.
Jooga –  Ikääntyvien nivelten ja lihasten hellijä on jooga.  Samoin mielen.  – Käy kokeilemassa ja löydä oma mieleisesi joogalaji.  Sieli ja keho kiitävät.
Kirjoittamiskurssit –  Suvun elämänkerran muistiinpaneminen  tulee ikääntyessä yhä tärkeämmäksi.  Kirjoittamiskurssit ovat mieltä avartava kokemus.
Kuntoilu –   Kuntoilun ei tarvitse olla kuntosalihikoilua.  On äijäjumppaa, tasapainoharjoittelua.
Käsityöt  – Veistosta tilkkutäkkitöihin.  Loppumaton idealähde.
Meditaatiopäivät – Retreetit, hiljaisuus ja mielen avartaminen. Kiireisen työelämän jälkeen uusia elämyksiä tuova kokemus.
Sukututkimusoppia – Sukututkimus on kiinnostavaa ja mukaansa tempaavaa. Etenkin kun internet  tuo helpotusta tutkimukseen ja sen myötä löytyvien uusien sukulaisten kanssa keskusteluun.  Varsinkin siirtolaiskarjalaisten jälkeläiset ovat havahtuneet etsimään juuriaan. – Kannattaa kokeilla onneaan ja tarkistaa keitä kuuluisuuksia suvusta löytyy. Lyhyet aloitusohjeet!

Vastaa