Ikänäkö

Kukaan ei siltä säästy!  Vääjäämättä iän karttuessa silmän mukautumiskyky eri etäisyyksiin heikkenee.  ”Laiskuus” alkaa jo ennen 50-vuotta ja jatkuu noin 60-65-vuotiaaksi.  Tänä aikana linssejä on vahvistettava säännöllisesti, jotta normaali näkökyky säilyy. –  Ikänäkö tulee myös likinäköisille.

Monet kuitenkin siristelevät ja sinnittelevät, koska eivät halua ottaa laseja käyttöön.   Samalla myös unohtuu miltä hyvin näkeminen tuntuu. Työelämässä hyvin näkeminen auttaa jaksamaan ja tekemään, eläkeläiselämässä se pitää aktiivisena ja hyvinvoivana. Lukeminen  helpottuu, päätetyöskentely helpottuu,  televisionkatselu on mukavaa.

Kun ikänäkö ei enää muutu kannattaa satsata kunnon laseihin, vaikka ei olekaan työelämässä!  Näön heikkeneminen lisää myös tapaturma-alttiutta.

Omaisille!  Monet ikääntyneimmät ihmiset eivät huomaa että näkökyky on huonontunut; hiljalleen he lopettavat lehtien lukemisen eivätkä pysy television tekstien mukana.  Tai he haluavat säästää ja olla tuhlaamatta laseihin.  He eristyvät. Heikentynyt näkö vaikuttaa myös mielialaan ja tapaturmariskeihin. – Aika viedä heidät näöntarkastukseen!

Asiantuntijanamme olemme käyttäneet Fenno Optiikkaa, joka maahantuo sekä kehyksiä että linssejä ja jonka optiikkaliikkeiden ketju kattaa koko Suomen.  Mutta muiltakin optikkoliikkeiltä  löytyy erinomaista asiantuntemusta.

Optikko Kari Wiman Fenno Optiikan  liikkeestä kertoo, että häntä  hymyilyttää,  kun näkee ihmisten marketeissa kaivelevan epätoivoisesti laukusta lukulasejaan;  moni pieni tuoteselostus jää lukematta.  Jos taas  lasit roikkuvat kaulassa, ne menevät helposti rikki… halatessa, päällystakin alla, olkalaukun hihnaan osuessaan. 

Hänen mielestään kunnon lasien hankinta avaa  uuden maailman. Elämä helpottuu!   Linssien  Ferrarit ovat hänen mielestään Fenno Optiikan edustamat Rodenstock-linssit. Ne ovat alan parhaita: kestäviä, lukuisia eri vaihtoehtoja tarjoavia: mm. hämäränäköön, jos ajaa iltaisin, tai aurinkolaseihin yhdistettynä purjehtiessa ja ulkona oleskellessa, tai sporttilinsseinä golfia harrastaville.  Mutta yksillä laseillakin pärjää, kun valitsee hyvin.

Paljon sängyssä lukevien kannattaa  hänen mielestään testata moniteholinssien lisänä tavallisia lukulaseja.   Makuulla ollessa kirjan asentoa tulee helposti muutettua käsien väsyessä, jolloin  katsekulma muuttuu ja lukeminen saattaa moniteholinsseillä  vaikeutua.

Huom!   Ikänäön voi myös korjata laserleikkauksella, jolloin näkökyky ei enää muutu.  Laserleikkaus estää myös harmaakaihin synnyn.    Eiran sairaalan silmälääkäri kertoo, että monet joilla on suvussa perintöuhkia harmaakaihin kehittymiselle, turvautuvat laserleikkauksiin.

Erilaiset linssityypit

Jos urheilet, käytät päätettä, teet tarkkuustyötä ja luet sängyssä, voit hankkia jopa  neljät erilaiset lasit nähdäksesi kaikissa tilanteissa mahdollisimman hyvin. Useimmat selviävät yksillä tai kaksilla laseilla. Lue lisää…

Kehykset

Laatu

Ulkonäkö!

Kehysten värillä on väliä. Ja muodolla.  Niin miehille kuin naisille. Iästä riippumatta. Niillä pystyy myös korostamaan omia luonteenpiirteitään.  Jopa hoitokodeissa  vanhukset ovat todistettavasti ilahtuneita saadessaan vaikkapa iloisen punaiset kehykset.  – Ikä ei määrää harmaantumaan!

Värit ja jokaista itseään ilmaisevat  kehysten muodot ovat tulleet jäädäkseen.  Ei kannata olla arkajalka.

VINKKI:  Jos jokin kehysmuoto viehättää, niitä voit hankkia sitä  eri värisinä.  Yhdet ja samat moniteholinssit voit vaihtaa eri kehyksiin  tilanteen mukaan. – Kesällä eri värit kuin talvella…    Vaihdon voi suorittaa itse  tai pyytää optikon tekemään sen.

Kokeile ja leikittele! Kuvien kehykset ja linssit Fenno Optiikasta. Klik.

helena no sticker 180helena oranz 180