Keitot

Hyvät keitot ovat hyvinvoinnin aarreaitta! Niitä voi muokata jääkaapin sisällön mukaan, ja ne ovat edullisia. Voit tehdä isomman erän kerralla, sillä osa sopii erinomaisesti pakastettaviksi. Keittoihin pätee sama sääntö kuin pirtelöihinkin: kun syöt vaihdellen erivärisiä keittoja, hivenaineiden ja vitamiinien saanti tasapainottuu.


Punajuurikeitto kookosmaidolla

punajuurikeitto2Punajuurta voi syödä muutenkin kuin etikkasäilöttynä. Ota se viikoittaiseen valikoimaan. Pehmeä, vaahdotettu kookosmaito tuo maukkaan lisän punajuurikeittoon. Kokeile heti! Katso resepti.

Tomaattikeitto

tomatosoupTomaatti on harvinainen vihannes: sen terveysominaisuudet lisääntyvät kuumennettaessa. Ja purkkitomaattimurska sopii hyvin raaka-aineeksi, se voittaa kalpean talvitomaatin. Keiton voit tehdä kerman kanssa tai ilman, lisätä ruokajogurttia tai tuhdimmalle aterialle vielä laittaa mukaan paistettua jauhelihaa. Maun antajiksi yrttejä ja valkosipulia. Katso resepti.

Herkullinen punajuurikeitto

punajuurikeitto Punajuuri on edullista ja terveellistä talvellakin. Siksi se on kätevä raaka-aine tähän herkkukeittoon. Lue myös yhdeksän syytä, miksi punajuurta kannattaa syödä. Katso resepti.

Pinaattikeitto

pinaattikeitto Uunissa kypsennetty kokonainen valkosipuli antaa perinteiselle pinaattikeitolle pontta ja makua. Tuorepinaatti tai pakaste – molemmat käyvät.  Ohjeessa ei ole perinteisestä pinaattikeitosta poiketen lainkaan vehnäjauhoja ja kerman (tai maidon) voi korvata kookosmaidolla.  Juhlavuutta antaa valkoviini. Katso resepti.

 

Vaivattomuutta ruoanlaittoon.

Vaivattomuutta ruoanlaittoon.

Juustoinen punajuurikeitto

beetsoupPunajuurta käytetään aivan liian vähän sen terveellisyyteen nähden.   Helppotekoinen keitto toivottavasti saa sinut huomaamaan kotimaisen juureksemme erinomaisuuden.   Homejuusto antaa lisäsäväystä. Katso resepti.

Itämainen kalakeitto

soup150Kala kasvattaa älliä. Äärettömän helppo uudenlainen  kalakeitto, jossa  kookosmaito, inkivääri sekä sitruuna antavat lisäpotkua. Terveellinen tuore lohi on keitossa herkkua mutta ei pakasteseikään ole huono vaihtoehto. Katso resepti. 

Tulinen papukeitto

spicy soup Itämaista karria, terveellisiä papuja  ja lisukkeita oman maun mukaan. Lempeästi tulinen papukeitto vie intialaisiin tunnelmiin.  Täyttävä ja ravitseva!  Pavuissa lihaskuntoa ylläpitävää proteiinia. Katso resepti

Parantava kanakeitto

DSC_0084 (1)Juutalainen kanakeitto Jayme Oliverin reseptistä muunneltuna. Perintötiedon mukaan parantaa flunssat, lohduttaa, lievittää.  Totta ainakin, että on erinomaisen hyvää syötävää niin yksin kuin seurassakin.    Oikeassa reseptissä keitetään koko kana, tässä oikaistaan kanaan fileen tai kanankoipien avulla.  Katso  resepti.