Kysy & Vastaa

Täällä voit esittää kysymyksiä ja vastata esitettyihin kysymyksiin.


Viimeisimmät kysymykset:

Elämyksiä niskamurtuman kanssa, osa 2

Herääminen todellisuuteen. Jouduin lähtemään neljäntenä päivänä murtuman jälkeen Suomeen. Kohtasin pari ongelmaa.

1. Miten saan piilotettua kaulani ympärillä olevan vaaleanpunaisen kammotuksen? Entä miten estän sisäpuolen hikoamisen ja kauluksen hiertämisen?
Ratkaisu: Kangaskaupasta tyylikkään harmaata trikookangasta, josta voi tehdä drapeerauksen kauluksen sisä- ja ulkopuolelle. (Vakuutusyhtiö on toistaiseksi kieltäytynyt maksamasta olemattomia kustannuksia, eivät ole kuulemma tarpeellisia. Periaatteessa en hyväksy tätä, vaan jatkan kiistelyä.)

2. Miten selviän naistenhuoneessa, jossa ei ehkä ole tarttumaetäisyydellä tukia? Ja kun kaikki vielä sujuu etananvauhdilla?
Ratkaisu: Muistin Seniorkaupassa myytävät suojahousut lievästä virtsankarkailusta kärsiville. Työpöydän vieressä oli näytepakkaus! Otin housut koekäyttöön. Niiden ansiosta pidemmätkään viivytykset eivät olisi katastrofi. Erinomaiset, suosittelen. Hanki suojahousut itsellesi täältä, klik!

Poliisista soitettiin ja pyydettiin asemalle antamaan oma lausunto onnettomuudesta. Taksilla edestakaisin poliisiasemalle. Kuuleminen oli helppo juttu. Sain mukaani onnettomuuden aiheuttaneen auton vakuutusyhtiön nimen ja auton rekisterinumeron. Ei muuta kuin kuitteja talteen. (Ja perusteluja – kuten jälkeenpäin huomasin, sillä suuri If-vakuutusyhtiö yrittää välttää selkeitäkin maksuja.)

Tarvetta lisäravinteille

Opetus 3: Ravintotietoutta harrastava tyttäreni totesi heti, että lisämagnesium ja B-vitamiiniyhdiste ovat nyt tarpeen. Ne auttavat luita uudistumaan. Huonosti nukuttujen öiden ja paikallaan pysymisen johdosta ruokahaluni on aika olematon, joten vitamiineja ja hivenaineita on tankattava senkin vuoksi. Yli kuusikymppisenä solut uusiutuvat hitaammin kuin nuorena.

Seniorinfo oli julkaissut vain hetken ennen onnettomuutta Sinikka Pakemanin lisäravinteiden valintaoppaan (klik), joten tiesin, että kapselit parempia kuin pillerit ja että B-vitamiini kannattaa nauttia kompleksina eli kaikkia eri B-lajeja sisältävänä. Olen ollut maailman huonoin pillerien syöjä. Nyt päätin kerrankin olla tunnollinen. C-vitamiinia hankin luonnonkasvista valmistettuna jauheena!

Särkylääkkeitä ja univaikeuksia

Opetus 4: Turhien lääkkeiden välttäminen on kuulunut teeseihini, mutta tässä tapauksessa lääkkeitä ei kannata välttää. Särkylääkkeitä on syytä popsia kolotukseen, koska ne estävät vammautuneen kohdan lähilihasten kramppaamisen. Alan uskoa, että elän kaulurin kanssa todella kaksi kuukautta. Niskassa ei olekaan hiusmurtumaa, vaan koko toisen nikaman murtuma, mutta mikään ei ole onneksi liikahtanut paikoiltaan. Käsien ja jalkojen tunnottomuuden tunnetta tarkkailtava – jos sellaista tuntuu, niin on lähdettävä välittömästi ensiapuun.

Nukkuminen ei suju vieläkään hyvin!

Pirjo Ropponen (Seniorinfo)

Pirjo Ropponen on kauppatieteilijä, joka on työskennellyt niin kirjakustannus- kuin lehtikustannusalalla ja ollut kehittämässä yhtä ensimmäisistä nettimedioista. Auttaessaan ja seuratessaan noin yli 15 vuoden ajan lievästi muistisairaiden vanhempiena tietä omasta kodista palvelutalon kautta hoivakotiin, heräsi ajatus senioreiden tietopankin kehittämisestä. Vanhukset tarvitsevat apua, seniorit tarvitsevat tietoa ja vanhenevien lapset tarvitsevat vinkkejä ja ohjeita vanhempiensa avustamiseen.