Kysy & Vastaa

Täällä voit esittää kysymyksiä ja vastata esitettyihin kysymyksiin.


Viimeisimmät kysymykset:

Senioreiden asiat kuntoon

Hiljalleen porissut päätös tälle uudelle vuodelle… En ole aikoihin antanut laihdutuslupauksia, kuntoiluvaloja tai kolmen kuukauden raittiusvalaa. Enkä anna tänäkään vuonna. Vuodenvaihteessa mieltäni kaihersi: jotenkin sitä on kunnostauduttava. Viikkoa myöhemmin sen keksin.

Päätin tehdä nettikäsikirjan kaikista ikääntymiseen liittyvistä ongelmista, pakotteista, velvollisuuksista ja omien toiveiden täyttämisen edellytyksistä. Olen itse koekaniinina ja saan siinä samalla oman loppuelämäni hallintaan. Tilaa nettikäsikirja sähköpostiisi, jotta pysyt ajan tasalla.


Tervetuloa parempaan seniorelämään!

Varmista että saat kaikki käsikirjan osat. Tilaa alta Seniorinfo.fi-uutiskirje omaan sähköpostiosoitteeseesi. (Osoitteitasi ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.)


Mitä tehdä tyytymättömyydelle?

Seniorit ovat tyytymättömiä. Vanhusten puolesta kapinoidaan, kun leipä viedään suusta. Säädökset, tuet ja niiden muutokset stressaavat. Asuako kotona? Myydäkö asunto? Senioreiden seniori-ikää lähentelevät lapset viettävät unettomia öitä miettiessään pitäisikö auttaa ja miten.

Täytän hoitotestamentit, hoivaohjeet, asumistoivomukset, mielimusiikkilistani, edunvalvojaluvat, ruokatoivomukset. Huh! Sama homma on edessä myös miehelläni. Testaamme, keskustelemme ja kyselemme. Tiedän jo nyt, että tarvitsen lähes pyssyn ohimolleni, kun tulee arkistoinnin, tavaroiden lajittelun ja pois antamisen sekä heittämisen vuoro. Myös tietokoneen sisällön järjestely kuuluu asiaan. Mutta aion tehdä sen kaiken.

Apua asiantuntijoilta

Hyödynnän parhaalla mahdollisella tavalla tuntemiani seniorielämän asiantuntijoita ja hyväksytän kaikki tekoseni heillä. Kyseenalaistan ja kartoitan mahdollisuuksia, keksin uusia ratkaisuja. Seniorinfo.fi-uutiskirjeen tilaajat saavat kirjeen mukana linkit kaikkiin näihin tietoihin sitä mukaa, kun niitä valmistuu.

Ensimmäisenä tartun asumisen suunnitteluun joka kannattaa usein aloittaa jo eläkeiän alkuaikoina. Asiantuntijana kuullaan Tuija Kanto-Hannulaa, joka on ollut kehittämässä Kotosalla-asumiskonseptia ja vastaa Kotosalla-asuntojen asukkaiden hyvinvoinnista.

Tsemppiä seniorit!

P.S. Lähetä minulle kommentteja, ideoita ja kysymyksiä sähköpostitse osoitteeseen pirjo.ropponen@seniorinfo.fi. Näin tietopaketista tulee mahdollisimman täydellinen. (Nimeäsi ei julkaista juttujen yhteydessä, ellet anna siihen erillistä lupaa.)

Pirjo Ropponen (Seniorinfo)

Pirjo Ropponen on kauppatieteilijä, joka on työskennellyt niin kirjakustannus- kuin lehtikustannusalalla ja ollut kehittämässä yhtä ensimmäisistä nettimedioista. Auttaessaan ja seuratessaan noin yli 15 vuoden ajan lievästi muistisairaiden vanhempiena tietä omasta kodista palvelutalon kautta hoivakotiin, heräsi ajatus senioreiden tietopankin kehittämisestä. Vanhukset tarvitsevat apua, seniorit tarvitsevat tietoa ja vanhenevien lapset tarvitsevat vinkkejä ja ohjeita vanhempiensa avustamiseen.