YH Kodit – huoletonta seniorelämää.

YH Kodit – huoletonta seniorielämää.

kotosalla hopealahtiKotosalla on YH Kodit Oy:n ja Kotosalla Säätiön yhdessä kehittämä nykyaikainen ja toimiva asumismuoto yli 55-vuotiaille. Kotosalla asutaan turvallisesti ja itsenäisesti omassa kodissa sekä nautitaan samalla helposti saatavilla olevista palveluista, seurasta ja toiminnasta.

Senioreja varten täsmäsuunniteltuja asuntokokonaisuuksia yhteisöissä, joissa tarvittaessa avustusta, innostusta, ravintolat, jumppaa.  Omista tai vuokraa!

Kotosalla on turvallinen, luotettava ja yhteisöllinen.

Kotosalla on asumismuoto, jossa asukkaalle tarjotaan palveluita hänen tarpeidensa mukaan. Kaikissa Kotosalla-taloissa kiinnitetään huomiota asukkaiden arjen viihtyvyyteen mahdollistamalla monipuolinen yhdessäolo ja aktiivinen harrastetoiminta.

Kotosalla-asuminen on paljon enemmän kuin pelkkä asunto, sillä se tarjoaa asukkaalle kodin, toimivan ympäristön ja palveluiden yhdessä muodostaman laadukkaan kokonaisuuden. Kotosalla on helppo asua. Kaikki talot sijaitsevat keskeisillä paikoilla palvelujen välittömässä läheisyydessä. Tarvittaessa palveluita saa tilattua suoraan oman kodin rauhaan.

Kotosalla-taloissa palvelut ovat helposti saatavissa yhdestä palvelupisteestä, jossa koulutettu palveluohjaaja on sovitusti auttamassa arjen eri tilanteissa. Tuttu palveluohjaaja on henkilö, jolta saa tukea, ohjausta ja neuvontaa asukkaan sitä tarvitessa.

Ammattitaitoinen suunnittelu yhdessä uusimman tekniikan kanssa tekee elämisen Kotosalla-kodissa helpoksi, turvalliseksi ja mukavaksi. Turvallisuus on oleellinen osa asumista. Kaikissa taloissa on muun muassa ovipuhelinjärjestelmät sekä automaattiset paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmät. Kotosalla-kohteissa myös avarat hissit ja liiketunnistein ohjattu käytävävalaistus tuovat asukkaille arjen turvaa.

Asunnoissa, yhteisissä tiloissa sekä ulkoympäristöjen suunnittelussa on huomioitu liikkumisen esteettömyys, toimivuus sekä viihtyvyys. Esteettisyys on Kotosalla-asumisessa tärkeää. Tämä on otettu huomioon värejä, maisemia ja materiaaleja suunniteltaessa.

Yhdessä tekeminen, sosiaalinen vuorovaikutus ja aktiivinen elämä ovat tärkeitä arvoja Kotosalla-asumisessa. Kotosalla-tapahtumat tarjoavat mukavaa ajanvietettä ja yhdessä olemista asukkaiden kesken niin, ettei asukkaiden tarvitse kokea olevansa yksin.

Kotosalla-kodeissa asukas pystyy nauttimaan yhteisöllisyydestä, rauhasta ja itsenäisyydestä täysin omilla ehdoillaan.

Kotosalla kohteet

Kotosalla-koteja on valmistunut reilu 750 kappaletta. Kotosalla-taloja on Tampereella, Pirkkalassa, Nokialla ja Kangasalalla. Turun seudun ensimmäiset Kotosalla-kohteet valmistuivat Naantalin keskustaan kesällä 2009.

Kotosalla-koteja on Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa rakenteilla yli 300 kappaletta. Suunnitteilla on yhteensä noin 700 uutta asuntoa yli 55-vuotiaille.

Kotosalla-koteja voi ostaa omaksi tai vuokrata. Uutuutena valikoimaan on alkuvuodesta 2012 tulossa myös asumisoikeuskohteita.

Ole hyvä ja tutustu tarkemmin Kotosalla-asumisen tarjoamiin mahdollisuuksiin.