Tuet

Tuet muuttuvat! Ole tarkkana.

Asumistuki tuo helpotusta vuokrakuluihin tai oman asunnon hoitokuluihin. Vuokra-asunossa kannattaa vertailla eri paikkakuntien antamia tukia, jos on mahdollisuuus ja halua muuttaa edullisimmalle paikkakunnalle.

Toimeentulotuki astuu kuvaan kun menot uhkaavat ylittää tulot. Huom! Palvelutalossa toimeentuloon vaikuttavat pakolliset hoivakulut. Niistä saa myös vuosittaisen ulkopuolisten palveluiden verovähennyksen. Tämän laskurin avulla voit tarkistaa onko sinulla mahdollisuuksia toimeentulotukeen: http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/laskurit/toimeentulotukilaskuri Tulos on viitteellinen eikä ehkä anna täysin oikeata tuenmäärää. Se selviää vasta hakuanomuksen käsittelyssä. http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/laskurit/toimeentulotukilaskuri.

Omaishoidon tuen palkkio määräytyy hoidon sitovuuden ja vaativuuden mukaan. Vähimmillään se on 300 euroa kuukaudessa. Tukea hakiessa kannattaa turvautua asiantuntevan sosiaalihoitajan apuun (sellaisen joka tuntee hoidettavan ja hoidon vaatimukset hyvin). Kunnat ovat säästökuureja tehdessään kiristäneet omaishoidon tuen vaatimuksia ja ne vaihtelevat kunnittain.