Kananmuna ja avokado ovat varmastikin kaksi terveellisintä omassa pakkauksessaan hyvin säilyvää ruoka-ainetta. Yhdistä ne aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi. Pääsiäisaikana tämä on aivan mahtava yllätysruoka!  HUOM!   Olen huomannut , että saman tehon saa aikaiseksi paistamalla munakkaan, jonka joukkoon jo paistamisen alkuvaiheessa laittaa pieneksi pilkottuja avokadokuutioita.

Tämä annos on loistava Omega 3:n lähde. Se sisältää paljon proteiinia, runsaasti kuituja, kaliumia, terveellisiä tyydyttämättömiä rasvoja ja vain vähän hiilihydraatteja.

Etuna on myös se, että avokado-kananmuna pitää pitkään nälän tunnetta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sekä kananmunat että avokado sopivat niille, jotka haluavat päästä eroon turhasta vatsarasvasta. Kuusi kanamunaa viikossa syövät hoikentuivat vyötäröltään enemmän kuin vain yhden kananmunan viikossa syövät.

 

Tee näin:

1. Puolita huoneenlämpöinen avokado. Poista kivi. Leikkaa alapuolesta hieman kuorta pois, jotta avokado pysyy vakaasti paikallaan. Aseta avokado uunipellille leivinpaperin päälle, pienehköille uuninkestävälle lautaselle tai uunivuoalle. (Uunipellillä tai lautasella tarjoten voit nostaa annoksen suoraan pöytään, eikä haittaa vaikka valkuaista valuisi avokadon ulkopuolelle.)

2. Kaiverra hieman avokadon lihaa pois kiven jättämän kuopan sivulta. Riko kananmuna ja valuta keltuainen ja valkuainen kuoppaan. Voit myös rikkoa kananmunan pieneen lasiin ja laittaa lusikalla ensin keltuaisen kuoppaan ja valuttaa sen jälkeen valkuaisen päälle.

3. Paista noin 210 asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes valkuainen on kovettunut. Sirottele pinnalle hieman suolaa, mustapippuria ja vaihtoehtoisia lisukkeita – esimerkiksi avokadosta poistetut palat, paistettua ja murennettua pekonia, vuohenjuustoa tai fetaa, hieman puristettua sitruunaa, ruohosipulia, timjamia tai lohenpaloja.

Psst! Jos syöt yksin vain yhden avokadon puolikkaan (melkoisen täyttävä), voit käyttää toisen puolen avokadosta salaattiin.

Vaihtoehtoinen valmistustapa: Kaiverra avokadon liha puolikkaasta avokadosta uuninkestävään tarjoiluastiaan. Tee keskelle kuoppa ja valuta kananmuna siihen.

Kuvalähde: Lisa Bryan

SaveSave

SaveSave