EU pyrkii  edelleen yhtenäistämään verotuskäytäntöjään.  Säännöt eivät olekuitenkaan yhtenäiset.   Joutuuko lääkärillä käydessä maksamaan kaiken itse? Pitääkö lähteä Suomeen lääkäriin. Ja niin edespäin. Perusasiatkin aiheuttavat hämmennystä jopa Kelan virkailijoissa

Vieläkään käytäntö ei ole selkiintynyt.  Selvää on, että Suomessa ansaituista tuloista verot maksetaan Suomeen. Itse maksettuja ylimääräisiä eläkkeitä veroitetaan asuinmaan mukaan.

Toiseen EU-maahan kirjansa muuttava saa – ilmoitettuaan asiasta maistraattiin ja rekisteröidyttyään kyseisen maan asukkaaksi – Kelalta korvausta  kunkin maan peruskorvauksien mukaisesti.Tällöin paikalliset terveyskeskukset laskuttavat toimenpiteistään suoraan Kelaa. Yksityislääkäreitä ja hammaslääkäreitä käytettäessä laskut on ensin maksettava ja sen jälkeen anottava Kelalta taksojen mukainen korvaus.

EPÄSELVÄÄ!    Jos asuinmaassa on huonommat edut kuin Suomessa, niin miten veronsa Suomeen maksavat saavat Suomen lain mukaisen korvauksen.  OLemme ottamassa selvää, tiedotamme!

Huom!. Kannattaa aina pitää mukanaan Kelan kansainvälistä korvauskorttia. Se saattaa auttaa  uudessa suinmaassakin.

 

 

Siis: Jos verot maksetaan Suomeen on myös oikeus Suomen korvauksiin muissa eu-maissa.  Periaatteessa.   Kaikki syytä tarkistaa pariin kertaan.

 

Tilaa ilmainen uutsikirjeemme,jos et ole jo tilannut. Lähetämme sinulle tietoa heti kun asiat selkenevät.