Hapankaalia uudella tavalla. Lähes itämainen happaman, makean ja suolaisuuden kolmiyhteys.Erilainen salaatti, jossa appelsiinin ja hapankaalin  yhdistäminen yllättää. Hapankaali on yksi perinteisistä terveysruoista.   Hyvin voisi ottaa joka viikkoon hapankaalipäivän…  Tämä salaatti sopii sellaisenaan alkuruoaksi ja perinteisten lisukkeiden kanssa pääruoaksi.

Lämmin hapankaalisalaatti

4 hengelle, voi hyvin säilyttää jääkaapissa useita päiviä.

  • 400g hapankaalia
  • 1 iso sipuli
  • 1 dl  sokeria
  • 100g voita
  • 1 dl  puristettua appelsiinimehua ja hieman  sen “perkeitä” eli appelsiinilihaa.
  • suolaa
  • koristeeksi puolukoita

Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna hämmentäen kunnes seos alkaa karamellisoitua (saeta ja hieman ruskistua), lisää ohuiksi viipaloidut sipulit, hauduta noin 5 minuuttia. Lisää appelsiinimehu ja viimeiseksi hapankaali . Sekoita  huolellisesti, kuumenna 10 minuuttia kannen alla ja sen jälkeen vielä  ilman kantta  muutaman minuutin (Kaali saa kuivua hennosti rouskuvaksi ). Mausta suolalla.

Tarjoile sellaisenaan kuumana tai kylmänä  tai maksan, grillattujen makkaroiden tai possun lisäkkeenä.