Sitten eläkkeellä…. Sitten eläkkeellä ryhdyn tekemään kaikkea mitä olen aina halunnut, mutta en toteuttanut. Tai: Apua en tiedä miten saan aikani kulumaan eläkkeellä.    Jos harrastuksia tai toiveita ei ole tai et tiedä miten niitä parhaiten toteuttaa alla olevat sivustot antavat varmaan hyviä vihjeitä.

 

Askartelu

Askarrella voi vaikka mitä ja oma intohimo löytyy parhaiten kokeilemalla erilaisia askartelumuotoja pienoismallien rakentamisesta savitöihin ja muistokirjojen kokoamiseen.  Täältä löydät ideoita ja ohjeita. Lue lisää!

 

Käsityöt

Naisten ehkäpä suurin harrateryhmä. Mutta joukossa on yhä enemmän miehiä: Kaffe Fassett on yksi kuuluisimmista miesneulojista ja neulemallien suunnittelijoista.  Täältä löydät ideoita, vinkkejä, ohjeita ja yhteystietoja.  Lue lisää!

Koulutus, kerhot, yhdistykset

Jos et oikein tiedä mitä todella haluat tehdä, kokeile mielihaluajasi erilaisilla kursseilla, kerhoissa  tai yhdistystoiminnassa. Sinun ei tarvitse sitoutua mihinkään, mutta opit ja saatat löytää uusia hyviä ystäviä.   Lue lisää!

 

Liikunta

Liikunta ei ole vain hölkkäämista tai sauvakävelyä.  Mekominen on vauhdilla lisääntyvä harrastus. Samoin patikointi. Golfinkin voi aloittaa vasta eläkeiässä. Lue lisää!

Matkailu

Kaikkihan nyt osaavat matkailla…. Kyllä, mutta matkailunkin voi kehittää harrastukseksi, joka antaa syvempää elämänsisältöä ja lisää ehkä samanhenkistä ystäväpiiriäkin.   Lue lisää!

Nikkarointi

Nikkarointi ulottuu korujen valmistamisesta huonekalujen tekemiseen ja entisöintiin. Kursseja ja erilaisia ryhmiä löytyy. Kannattaa testata monia mahdollisuuksia. Lue lisää!