Tästä eivät lihapullat parane! Italialaisittain, terveellisessä tomaattikastikkeessa, joukossa juustoa. Myös hauraille vanhuksille, jotka tarvitsevat erityisen ravintorikasta ruokaa.

lihapullat

Tarvittavat ainesosat

Lihapullat:
Hyvää oliiviöljyä
6 dl karkeaksi revittyä monijyväleipää
2 dl kokomaitoa
2 isoa kananmunaa
1 kg sekajauhelihaa
1 pieni nippu persiljaa pilkottuna
1 dl raastettua parmesaania
1 valkosipulin kynsi raastettuna tai puserrettuna
suolaa
ripaus chilipippuria (ei pakollinen)
4 pientä mozzarellapalloa tai vastaavaa pehmeää juustoa

Kastike
2 rkl hyvää oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä ohueksi siivutettuna
1 tl chiliä (ei pakollinen)
1 prk murskattuja tomaatteja
3–4 basilikan vartta pilkottuna
suolaa
parmesaania raastettuna päälle ripoteltavaksi

Tee näin

– Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sivele uunipelti oliiviöljyllä.

– Murskaa leipä sauvasekoittimella karkeaksi. Laita kulhoon ja lisää maito, jätä imeytymään.
– Vatkaa munat kevyesti isommassa kulhossa, lisää jauheliha, persilja, parmesaani, valkosipuli, suola ja chilijauhe. Sekoita käsilläsi yhtenäiseksi massaksi. Lisää leipämaitoseos ja sekoita joukkoon.

– Jaa seos neljään osaan ja pyörittele suuriksi palloiksi. Tee peukalolla keskustaan kolo, jonne laitat pienen mozzarella-pallon ja suljet sen taikinan sisään. Laita uunipellille ja paista 25–30 minuuttia.

Tee pullien paistuessa kastike

Kuumenna oliiviöljy suuressa pannussa keksilämmöllä. Lisää valkosipuli ja chili hämmennä noin minuutti kunnes valkosipuli on pehmentynyt. Lisää murskatut tomaatit, 2 dl vettä, silputtu basilika ja noin ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Tarjoile kastikkeessa

Lisää lihapullat kastikkeeseen ja lusikoi kastiketta pullien päälle. Jatka hauduttamista noin kuusi minuuttia lusikoiden välillä kastiketta lihapullien päälle. Tarjoa raastetun parmesaanin ja pilkotun basilikan tai persiljan kanssa.


Tilaa ilmainen uutiskirjeemme syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen, ja saat jatkossa kuukausittain sähköpostiisi ajankohtaisia reseptivinkkejä!

[mc4wp_form id=”7233″]


SaveSave