Tallinnan Rimin ruokalehdessä Toit&Trend oli niin upean keväisen piirakan ohje, että pakko jakaa! – Terveellinen kaiken lisäksi! Ja sopii kasvissyöjille.

 

  • 500 g lehtitaikinaa
  • 500 g pinaattia pieneksi hakattuna
  • 4 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 500 g ricotta -juustoa (testattu myös valutetulla raejuustolla ja kuivalla maitorahkalla, toimii)
  • 2 munaa, 4 munankeltuaista, 1 muna voiteluun
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa, mustapippuria
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää
  • öljyä paistamiseen
  • voita vuoan voiteluun

pierecSulata lehtitaikina, jos olet ostanut pakastettua. Jos käytät pakastepinaattia, sulata sekin ja valuta siivilässä kuivaksi. Tarvittaessa voit vielä kuivuttaa paistinpannussa miedolla lämmöllä. Valuta myös ricotta-juustosta neste pois.

Kuullota pannulla miedolla lämmöllä valkosipuli ja lisää pinaatti, mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Ota pannu pois lämmöltä ja lisää pinaatin joukkoon ricotta (tai raejuusto tai rahka), 2 kananmunaa sekä raastettu parmesaani ja sekoita hyvin.

Kauli jauhotetulla pinnalla taikinasta vuoan pohjan ja kyljet peittävä ohuehko levy. Säästä taikinaa myös kanteen. Voitele vuoka ja levitä kaulittu taikina pohjalle ja reunoille. Kaada vuokaan pinaattimassa.

Tee massaan neljä koloa ja kaada niihin munankeltuaiset. Levitä taikinakuori päälle ja puristele kiinni reunan taikinaan.

Paista 180 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes pinta kauniin kullanruskea. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.