Tätä kannattaa tehdä kerralla enemmänkin!  Ohje 4 hengelle.

  • 2 sipulia
  • 4-8  valkosipulin kynttä
  • reilun peukalon pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna (enemmänkin voi olla)
  • 2-3 rkl currytahnaa (mietoa tai tulista)
  • oliiviöljzä, kookosöljyä tai voita
  • 1/2 kanelitanko  – tai maun mukaan jauhettua kanelia
  • 1 1/2 dl vihreitä linssejä
  • 400 – 500 g  possun kassleria tai lampaan lihaa tai paistia  (luu antaa lisämakua)  tai voit tehdä kuten Karjalan paistin: Sekoita mieleisiäsi lihoja.  Kuutioi palat.  Tai jos sinulla on luullinen liha voit kuutioida pääosan lihasta  ja laittaa luuosan hautumaan kokonaisena.
  • vettä
  • chilipippuria rouheena tai tuoreena pilkottua
  • 2 dl ruokajogurttia

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kuullota paistinpannulla kookosöljyssä tai oliiviöljyssä tai voissa pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet- Älä paista äläkä polta! Lisää currytahna ja kanelitangonpala.    Ripottele uunipadan pohjalle hieman öljyä ja lisää seos.

3. Lisää lihapalat ja pyöräyttele niitä seoksessa.  Huuhdo  linssit, lisää joukkoon.  Lisää vettä sen verran että seos peittyy reilusti. Peitä kannella ja hauduta  2-3 tuntia.  Huom!  Linssit imevät vettä.  Tarkista veden määrä puolen tunnin kuluttua ja lisää vettä niin että koko ruoka veden peitossa.  Puoli tuntia ennen ruokailua lisää chilirouhe tai tuorechili ja n. 1 dö ruokajogurttia.  Tarkista  hetken kuluttua maku ja mausta lisää jos tarvis.

4. Laita pöytään kulhollinne ruokajogurttia annoksen päälle lisättäväksi.   Basmatiriisi on hyvä lisuke.