KaalilettuJapanilaistyyliset “letut”  yhdistävät munan terveellisyyden, kaalin vitamiinit ja kuidut  ja majoneesi- tai jogurttilisäke täydentävät!

Ainekset

  • 5 dl varhaiskaalia pieneksi silputtuna tai raastettuna. Huom! Kaalia voi hieman höyryttää, jos pelkää saavansa vaivoja sen sulattamisesta.
  • 1dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä (paahdettuna tai paahtamattomana)
  • 2 isohkoa kananmunaa
  • 1 rkl kermaa
  • hieman suolaa
  • soija- tai oliiviöljyä  paistamiseen
  • (Voit myös käyttää tosiherkullista tavallisen oliiviöljyn, soijaöljyn ja neitsytkookosöljyn yhdistelmää

Lisäksi:  1 1/2 dl majoneesia ja pari tippaa tabascoa  tai luonnonjogurttia, oliiviöljyä ja karria

Valmistaminen

Sekoita kaali, ruohosipuli ja seesaminsiemenet.  Sekoita ja paista kevyesti pannussa. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma  ja suola.  – Sekoita kaikki yhteen.

Kuumenna lettupannu ja laita sille öljy/voiseosta. Kaada sekoitetta kaikkiin lettukoloihin melko runsaasti.  Käännä varovasti alapuolen ruskistuttua lastalla ja paista muutama minuutti toiselta puolelta. Annoksesta tulee noin  6-8 lettua.  Voit toki paistaa koko taikinan keskikokoisella paistinpannulla.

Tarjoa letut mukaillun japanilaiskastikkeen (ohje alla) kanssa. Lisukkeeksi majoneesia tai luonnonjogurttia.

Kastikeohje

  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • pippuria, paprikaa

Sekoita ainekset yhteen. Anna tekeytyä  hetken aikaa.