Liikuntaa harrastavalla pariskunnalla olivat lonkka- ja selkävaivat hieman vihoitelleet ja he tajusivat omakotitalon ylläpitämisen tulevan  vuosien mittaan yhä raskaammaksi.   – Mieluummin aktiivisia harrastuksia ja kulttuuria vireän Tampereen keskustassa!

Vuonna 2006 lomalta palatessa Tampereen käynnin aikana heidän silmiinsä osui ilmoitus senioriasumisesta Käpytielle rakennettavassa as. oy T:reen Hopealahden -kiinteistössä. Vesistön lähettyvillä sijaitseva vasta rakennettava kohde oli pakko mennä tarkistamaan.  -Ja sillä tiellä ollaan , Juha hymyilee tyytyväisenä.

Senioritalo-nimitys tosin epäilytti. –  Suomalaiset vieläkin vasta totuttelevat konseptiin, vaikka senioriyhteisöjä on ollut jo vuosikymmeniä.  Kyllä meille vinoiltiin mummolasta ja köpöttelykodista, kun kerroimme tuttavillemme muutosta. – Olimme kuitenkin varmoja päätöksestä paikan nähtyämme.  Senioritalossa  seniorit voivat yksinkertaisesti asua laadukkaammin ja aktiivisemmin kuin tavallisessa asunto-osakeyhtiössä.  Eikä hinta poikennut muiden uusien talojen hinnoista.

kotosalla hopealahtiTalo on normaali asunto-osakeyhtiö, jossa rakennuttaja YH Kodit on yhtenä osakkaana, koska sen omistuksessa ovat mm. ravintolatilat, kuntosali ja seurustelutilat.  Osakkaat ovat aktiivisia, yhteisö toimii. Kuukausittaista palvelumaksua vastaan pääsee ohjattuun kuntoiluun, yhteisiin sauna-iltoihin, oman talon ravintolaan syömään, kerhotiloihin ja viihtyisälle pihalle, jota pidetään talkoovoimin hyvässä kunnossa.  Hissi vie autohalliin…

Kutsuimme kaikki tuttavat kylään heti muuttamisen jälkeen; eipä enää kuulunut mummoilua ja ukkoilua.

– Mielestäni senioriasumisen konseptia pitää edelleen kehittää ja ajatusta viedä Suomessa eteenpäin.  Mutta on syytä muistaa käyttää hyväkseen senioreiden osaamista ja tukea.  Meidänkin senioritalosta löytyy ihmeen paljon  kokemusta, osaamista ja ymmärrystä!

Seniorasuminen on antanut niin paljon virtaa, että Juha ei ole vieläkään malttanut lopullisesti jäädä eläkkeelle, vaan junailee Tampereelta  päivittäin Pasilaan  johtamaan Pasilan pysäköinti- ja autopaikkojen toimintaa.