Tämä herkku valmistuu alle puolessa tunnissa. Se on lisäksi edullinen ja sisältää paljon kuituja, vitamiineja ja hivenaineita. Graavilohi ja smetana, kinkku ja kananmuna tai tuoremakkarat sopivat lisäkkeiksi. Röstiä voi syödä myös tavallisen jauhelihakastikkeen tai possun kyljysten kanssa.

Juuresrösti

Tarvittavat ainesosat (2–3 annosta)

5 dl karkeaksi raastettuja juureksia (esimerkiksi perunoita, porkkanoita, punajuurta, lanttua)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 d maizenaa tai vehnäjauhoja (ei pakollinen)
voita

Lisukkeeksi

graavi- tai kylmäsavustettua lohta viipaleina tai savukinkun viipaleita
1,5 dl smetanaa, hapankermaa tai kreikkalaista jogurttia
4 tl lohenmätiä, jos käytät lohta
1,5 dl pieneksi pilkottua punasipulia
0,5 dl silputtua tilliä
mustapippuria

Tee näin:

  • Raasta juurekset karkeiksi, sekoita joukkoon suola ja pippuri ja halutessasi maizena tai vehnäjauhot.
  • Purista ylimääräinen vesi nyrkissä, sihdin läpi tai harsokankaan avulla.
  • Kuumenna paistinpannu, sulata reilusti voita ja paista isohkoja juureslettuja noin 10 minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja 5 minuuttia toiselta puolelta.
  • Laita päälle lohi- tai kinkkuviipaleita. Lisää smetana tai vastaava ja lohelle mäti sekä punasipuli ja tilli. Viimeistelynä myllystä pari kierrosta mustapippuria. Tarjoile heti.

SaveSave