Ohje: Kahdelle ihmiselle

Ainekset:

  • 1 iso kesäpunajuuri tai pari pientä (mielellään naatteineen, joista voi tehdä kastikkeen)
  • kesäyrttejä, timjamia, oreganoa tai vastaavaa
  • juustoa: chevre, camembert, leipäjuusto tai vähäsuolainen tilsit, gouda tai vastaava. Jopa sulatejuustot sopivat.
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Valmistus:

Ota naatit talteen. Laita punajuuret kiehuvaan suolattuun veteen. Keitä kunnes haarukalla pistettäessä tuntuvat vielä puolikovilta. Kaada vesi pois, höyrytä kuivaksi kattilassa ja hiero kuoret pois.

Leikkaa punajuuret paksuhkoiksi hieman alle sentin paksuisiksi siivuiksi. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle tai öljyä pelti. Jauha myllystä hieman pippuria päälle ja sirottele joukkoon kesäyrttejä. Loraus oliiviöljyä viimeistelyyn. Kunkin punajuurisiivun päälle saman kokoinen noin sentin paksuinen viipale chevreä, camembertia, leipäjuustoa tai muuta jääkaapista löytyvää. Suolaiset juustot voi raastaa ja sekoittaa joukkoon hieman tuorejuustoa.

Paista uunissa (180 astetta) kunnes juuston pinta alkaa ruskistua.

Tarjoile salaatin kanssa tai grillatun/paistetun tuoremakkaran (hädässä lenkkimakkarakin käy) tai lihan lisukkeena.