Helpointa valmistaa kahdessa erässä.  Kzpsenrää ensin vihanneksi uunissa ja ruskistaa liha erikseen paistinpannulla. Jos haluat välttää liiallista paistamista, kananlihasta saa keittämällä todella mehevän.

Vihannekset:

  • 1 isohko peruna
  • 1  pieni bataatti tai puolikas isommasta
  • 1  paprika
  • n. 10 broccolikaalin “nuppua”
  • oliiviöljyä, voita
  • pakkaus Valio Kolmen juuston kerma
  • n. 200 g  kananfilettä tai -suikaleita tai kanan luutonta koipilihaa tai kassleria

Valmistaminen

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pilko vihannekset suupalojen kokoisiksi paloiksi.  Ripottele uunivuoan pohjalle öljyä, lisää muut vihannekset paitsi broccoli ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.

Pilko lihat suupalojen kokoisiksi paloiksi ja ruskista kevyesti paistinpannulla, jossa hieman suolatonta voita ja oliiviöljyä.  Anna  jälkikypsyä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä.  –  Kanafileen voi myös keittää kana- tai kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Laita kiehuvaan veteen 15 minuutiksi ja kuutioi sen jälkeen.

Lisää liha ja broccoli uunivuokaan ja kaada päälle Kolmen juuston kerma.  Lisää tarvittaessa hieman kana- tai kasvislientä.   Anna muhia noin 10 minuuttia.

Vinkki!   Jos haluat tehdä suuremman annoksen kerralla, valmista kasvikset ja lihat kannattaa pakastaa erikseen sopivina annoskokoina.  Kolmen juuston kerma lisätään vasta lämmitysvaiheessa.