Lakiasiat kattavat ison kirjon elämäntilanteista.   Mitä tarkemmin olet asiat miettinyt, setä helpommin asiat sujuvat niin sinulta kuin  omaisiltasikin.

Perintö

Perinnönjako on kuuluisa sukuriitojen aiheuttaja,  Kukaan ei ole siitä onnellinen.  Kun suunnittelet etukäteen mitä haluat omaisuudellasi ja tavaroillasi tehdä, monelta eripuralta vältytään.  Omaan vanhuuteesikin vaikuttaa esimerkiksi ennakkoperinnän antaminen. Lue lisää.

Leskeys

Vähemmän ansaitsevalle puolisolle leskeys saattaa olla läheisen poismenon lisäksi myös taloudellinen järkytys. Etukäteissuunnittelu auttaa.Lue lisää.

Tahdot

Monia asioita voit määrätä etukäteen siltä varalta että sairastut vakavasti, menetät toimintakykysi tai muistisi. Osan näistä voi tehdä virallisesti netissä, osan epävirallisesti kirjallisena: Hoitotahto, hoivatahto, hautajaistahto, elintenluovutustahdot, asumistahto…. Mitä enemmän olet valmistellut etukäteen sitä helpompaa on itselläsi ja sukulaisillasi. Lue lisää

Edunvalvonta

Etukäteen kannatttaa myös miettiä tilannetta, jolloin  toimintakyky heikkenee niin ettei omien asioiden hoitaminen enää suju.Kannatttaa miettiä tarkasti kenet/ketkä nimittää edunvalvijiksi.   – Ikäviä tarinoita huonoista valinnoista on vaikka kuinka.   Lue lisää!