Tammikuun toisen uutiskirjeen isona teemana on muistisairauksien lisääntyminen ja eliniän pidentyminen. Se tarkoittaa, että hoitoa tarvitsevilla vanhuksilla on jatkossa entistä enemmän vaikeuksia löytää hyviä ja kohtuuhintaisia hoitopaikkoja.

Onko sinulla ideoita hoidon järjestämiseen? Jaa ideasi kanssamme sähköpostitse osoitteeseen info@seniorinfo.fi tai Seniorinfon Facebookiin. Käsittelemme ja kehittelemme parhaita ideoita, ja pyrimme hankkimaan niille rahoitusta.

Luovuudesta innovatiivisia ratkaisuja

  • Sveitsiläinen mies, joka asuu itse Thaimaassa, on perustanut Thaimaan pohjoisosiin hoivakodin sveitsiläisille muistisairaille vanhuksille. Ympäristö on ihanteellinen ja oma hoitaja on paikalla kaiken aikaa jopa aamulla herätessä. Päivät saa viettää ulkona auringossa. Lisäksi hoitokodista voi tehdä retkiä vuoristoihin ja nauttia vaikkapa heiluttelemalla jalkojaan vuoristopuroissa. Lisäksi ruoka on äärimmäisen hyvää ja terveellistä.
  • Kotosalla-yhtiö sekä myy että vuokraa seniorasuntoja. Erona muihin välittäjiin on se, että hintaan sisältyy hyvinvointiohjaaja, joka hankkii tarvittaessa kohtuuhintaisia lisäpalveluita omilta sopimuskumppaneiltaan ja järjestää virkistystoimintaa – esimerkiksi unkarilaisia viini-iltoja. Hyvinvointiohjaaja myös opastaa erilaisten avustusten hankkimisessa. Monet ihmiset pystyvät elämään saamansa tuen ansiosta Kotosalla-asunnossa elämänsä loppuun asti.
  • Seniorinfon idea tähän kilpailuun on oman hoitajan palkkaaminen kotiin. Ihannetapaus olisi saada esimerkiksi filippiiniläis- tai thaipariskunta hoitamaan kotona asuvaa iäkästä pariskuntaa. Aasialaiset ovat äärimmäisen ystävällisiä, osaavat laittaa terveellistä ja hyvää ruokaa, ulkoiluttavat ja voisivat vuorotella tehtävässä. Uskomme, että tällainen järjestely maksaisi vähemmän kuin kotihoitopalvelu ja ruoan toimituskulut ja ruoan ostajan käyttäminen. Kaiken lisäksi järjestelystä syntyisi iloa.