Avocado on superravintoa. Nykyään sitä saa kohtuullisella hinnalla ympärivuoden.   Tärkeintä on opetella ostamaan kypsiä avokadoja tai sitten malttaa ja antaa niiden kypsyä kotona.   Guacamole on  meksikolainen paksu kastike, jota  nautitaan tacojen ja tortillojen kanssa, johon dipataan vihanneksia tai jota nautitaan liharuokien lisukkeena, pastakastikkeena tai riisin kanssa.

AINESOSAT

2 kypsää avokadoa
1 limetin mehu
ripaus merisuolaa

Tee näin:  Halkaisen avocado ja poista kivi. Kaiva lusikalla hedelmäliha kulhoon ja muserra haarukalla. Puserra limetin mehu joukkoon ja lisää myllystä merisuolaa tai Himalayan roosaa suolaa.   Tarkista suolan maku,

Miten saat lisämakua?

  • Saat lisää makua sekoittamalla joukkoon kourallisen pilkottua korianteria, muutaman pilkottuna pikkutomaatin, ripauksen tuoretta mustapippuria ja lorauksen hyvää oliiviöljyä.
  • Jamie Oliver lisää guacamoleensa vielä puolikkaan punasipulin ja tuoreen punaisen chilipippurin (ilman siemeniä) pilkottuna.

Lue lisää avokadon terveyseduista, klik!

Jamie Oliverin resepti, klik! (Tällä sivulla käytetty kuva on Jamie Oliverin sivulta.)