Alzheimerin tautiin tai erilaisiin dementioihin sairastuvien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä. Syynä tähän on muun muassa teollinen rasvojen ja ruoka-aineiden käsittely ja sokerin sekä muun ravinteettoman ruoan runsas käyttö.

Myös kolesterolilääkityksen eli statiinien käytön on arveltu jo vuosia vaikuttaneen käyttäjien aivotoimintaan, koska aivot tarvitsevat eläinperäisiä rasvoja ja statiinit poistavat niitä! Aivoista noin 60 prosenttia on rasvaa. Lue lisää statiinien haitoista, klik!

Lisäksi uhkakuvaksi on noussut liiallinen omega 6 -rasvan syönti. Sitä on lähes kaikissa elintarvikkeissa, se varastoituu kehoon ja hapettuu, raffinoidussa rypsiöljyssä olevan omega 3:n tehoa on olematon. Monet levitteet ja margariinit sisältävät sitä.

Hyviäkin uutisia löytyy

Hermosolujen on havaittu uudistuvan myös ikääntyneillä noin kolmessa kuukaudessa. Uudistumista tapahtuu koko elin iän. On todettu että tiettyjen eläinperäisten rasvojen yhdessä vitamiinien ja lisäravinteiden kanssa on havaittu parantavan aivosolujen toimintaa sekä uudistumista.

Osassa uusista ”aivotuotteista” tärkeimpiä osasia ovat eläinperäiset lipidit eli eläinten solukoissa syntyneet rasvamaiset tuotteet. Ne toimivat kasviperäisiä paremmin. Toinen markkinoilla oleva tuoteryhmä sisältää niasiiniamidia, joka parantaa myös tasapainoa ja mahdollisesti helpottaa nivelrikkoa.

Muistikokeet ovat vasta eläintasolla, mutta markkinoille on jo tullut tabletteja, joissa on eläinkokeissa käytettyjä aineita. Sisältö koostuu luonnonrasvoista ja vitamiineista, joten haitallisia ne eivät ole. Eivät myöskään aivan halpoja. Jokainen voi itse päättää, mitä haluaa kokeilla.

Uusien toivonpilkahdusten ympärille muodostuu aina nopeasti suurimmat tuotot poimiva postimyyntiteollisuus. Niasiiniamidia tai sen muunnoksia myyviä luontaistuotekauppoja löytyy hakusanalla netistä paljon.

Huomaa, että perinteinen neitsytkookosöljy on täysin luonnonmukainen ja ruoanvalmistukseen sopiva rasva, jota aivot voivat hyödyntää.

Seniorinfo jatkaa tutkimuksien lukemista ja raportoi uudesta tiedosta. Mukaan mahtuu sekä totta että tarua – se on aivan varmaa!