Robert-MassonKivuton ikääntyminen on myytti
Amerikkalainen neurokirurgi Robert Masson on todennut, että ikääntyessämme me kaikki koemme eriasteisia kipuja. Niitä on opittava sietämään, jotta toimintakyky ja elämänlaatu pysyvät hyvinä. Lue lisää.

 


kananmunat_kolmeVältteletkö sinäkin turhaan kananmunien syömistä?
Vanhat opit eivät hevin unohdu! Kanamuna on yksi maapallon terveellisimmistä ravintoaineista hyvin säilyvässä omassa pakkauksessaan. Selvitimme myös, mikä on paras tapa valmistaa kananmunia. Lue lisää.

 


kysymysmerkki_vihrea_170pxSydänkohtaus vältettävissä helpoin keinoin?
Uusi maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, että useimmat sydänkohtaukset johtuvat vältettävissä olevista syistä. Väitetään, että jopa 90 prosenttia kohtauksista olisi vältettävissä. Lue lisää.

 


laakitys_ntElämäntavoilla suolistosyöpää vastaan!
Paksusuolensyöpä on erityinen riski yli 60-vuotiaille. Terveellinen ruokavalio suojaa syövältä. Nyt on juuri sopiva aika tehdä muutos ruokavalioon. Lue lisää.

 


green-teaKotikonstein flunssaa vastaan
Flunssan puhkeamista voi estää monipuolisella ruokavaliolla ja vitamiineilla, ja sen parantumista voi myös vauhdittaa vastaavin keinoin. Kokosimme toimivimmat keinot. Lue lisää.

 


booksMuistisairaudet lisääntyneet
Alzheimerin tautiin ja erilaisiin dementioihin sairastuvien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä. Syyt johtavat ruokailutottumuksiimme. Toivoa on kuitenkin näköpiirissä. Lue lisää.

 


jukkaTurvaa vanhuutesi!
Taloustilanteen heiketessä rahatilanne saattaa olla tiukka. Käytännöistä perillä pysyminen auttaa välttämään sudenkuoppia. Perintö- ja testamenttigurumme Jukka Pakarinen pohdiskelee, miten vanhenevien olisi syytä järjestellä itselleen mukava loppuelämä ja lapsilleen kohtuullinen tulevaisuus. Lue lisää.

 


exclamation-point-iconStatiinit todistetusti haitallisia
Viedäänkö meitä kuin pässejä narun päässä? Kolesterolilääkkeitä kaikille varmuuden vuoksi vai eliniän lyhentämiseksi? Useissa tutkimuksissa on todettu, että kolesteroliarvoilla ei ole vaikutusta kuolemaan – paitsi erittäin korkeilla tai matalilla arvoilla. Lue lisää.

 


light-bulb-ideaLuovuutta vanhenemiseen!
Onko sinulla ideoita vanhusten hoidon järjestämiseen? Jaa ideasi kanssamme, käsittelemme ja kehittelemme parhaita ideoita, ja pyrimme hankkimaan niille rahoitusta. Lue lisää.

 


cashews-1502157-638x427E-vitamiinista ase vanhenemista vastaan
”Klinikalla suorittamani tutkimukset ovat osoittaneet, että E-vitamiinin todellinen teho vanhenemisen estämisessä perustuu tokotrienolien voimaan”, kirjoittaa Jussi Yli-Panula. Lue lisää.

 


Kalkkitabletteja kädelläLääkekorvausjärjestelmään muutoksia
Kelan lääkekorvausjärjestelmä uudistui vuodenvaihteessa. Uudistuksen myötä lääkekorvauksia saa vasta alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Lisäksi peruskorvausprosentti nousi ja erityiskorvauksen maksamiseen tuli muutoksia. Lue lisää.

 


lippalakki_logo2Seniormiehille oma sivu
Sanotaan mitä sanotaan, niin on naisten juttuja ja on miesten juttuja! Uusille sivuille on koottu tietoa, joka koskettaa pääasiassa miehiä. Lue lisää.

 


syringes-and-vial-1307461-640x480Influenssakusi lähestyy – ota rokote
Influenssakausi on pian taas täällä. Paras tapa suojautua epidemialta on ottaa influenssarokote. Influenssakausi sijoittuu tavallisesti alkuvuoteen, tammi-maaliskuuhun, joten nyt on hyvä aika ottaa rokote, sillä sen suoja alkaa pari viikkoa rokotteen antamisen jälkeen, ja vaikutus kestää noin vuoden. Lue lisää.

 


hope-in-the-morning-2-1469059-640x436Vertaileminen kannattaa!
Seniorit matkustavat, lomailevat ja asuvat osa-aikaisesti muissa EU-maissa. Saattaa olla viisasta käyttää hyväksi myös paikallisia lääkäretiä ja hoitoja. Kaikki ei ole kuitenkaan itsestään selvää! Lue lisää.

 


suklaajuustokakku Vanhus voi kuolla nälkään Suomessa
Professori Sirkka-Liisa Kivelä on Seniorinfon tavoin nostanut esille erityisesti kotihoidon piirissä olevat vanhukset. Kivelä kyseenalaistaa aterioiden kotiinkuljetuksen, koska kukaan ei valvo ruoan syömistä. Lue lisää.

 


merylVanheneminen rentouttaa
“Minun kärsivällisyyteni ei enää riitä tiettyihin asioihin. Ei sillä, että olisin tullut ylimieliseksi, mutta olen tullut elämässäni siihen vaiheeseen, jossa en halua tuhlata aikaani asioihin, jotka eivät miellytä minua tai jotka suorastaan loukkaavat.” – näyttelijä Meryl Streep. Lue lisää.

 


question-mark-icon-1444378-640x640Haitalliset statiinit
Onko nyt syttymässä statiinisota? Yhä useampi miettii statiinien käytön lopettamista. Monet ovat vaatineet lääkityksen välitöntä lopettamista ikääntyneiltä vanhemmiltaan. Varmaa on, että asiaa kannatttaa miettiä. Lue lisää.

 


lehtikaali-kuva-isoLehtikaalista on moneksi
Jo vuosia yhdysvaltojen terveysravintoaineiden kärjessä keikkunut lehtikaali on vihdoinkin päätymässä myös suomalaisiin ruokakauppoihin. Sitä on helppo kasvattaa ja satokausi jatkuu pitkälle syksyyn. Lue lisää lehtikaalin hyödyistä, klik! Kokosimme sinulle myös erilaisia reseptejä. Lue lisää.

 


Lääkeannostelijaa tarvitsevat muutkin kuin iäkkäätlaakeannostelija
Kaksi avioparia, jotka molemmat tunnustautuivat huonoiksi lisäravinteiden napsijoiksi, päätti testata Seniorkaupassa myytäviä lääke- ja vitamiiniannostelijoita. Auttaako lääkeannaostelija parempaan elämään ja hupenevatko kaappeihin aikanaan haalitut lisäravinnepurkit? Lue lisää.

 


iris90Vanhat leidit mainoksissa ja teknologia-alalla
Nytkö se vihdoin tapahtuu? Mainos- ja yritysmaailma tajuavat seniorien kulutusvoiman! Amerikkalainen Adweek.com kertoo uudesta trendistä huhtikuun nettilehdessään. Lue lisää.

 


muistettavaaSukupolvien välistä yhteiseloa
Vaihtoehtoista ajattelua kehiin! Kun raha eivät riitä. Kun hoitoa tarvitsevia vanhuksia yhä enemmän. Kun nuoriso opiskelee pitempään ja tarvitsee tukea. – On mietittävä uusia keinoja ongelmien ratkaisuun; kuten vanhusten ja nuorten yhteiselämä kokeilu Hollannissa. Ovatko Suomen rakenteet valmiita sellaiseen? Lue lisää.

 


spainEdelleen tietämättömyyttä EU-käytännöissä
EU pyrkii yhtenäistämään verotuskäytäntöjään. Nyt on vuorossa Espanja.
Ja siitäpä on porua syntynyt. Kotimaassa asuvat surevat Espanjan laskuttamaa 7 miljoonaa euroa ja Espanjan suomalaiset pelkäävät jäävänsä ilman hoitoja. Hämmästyttävää tietämättömyyttä! Lue lisää.

 


judgePerintökäytäntö muuttuu!
Vuoden 2015 aikana Eu:n perintösäädökset muuttuvat. Perinnönjako tullaan käsittelemään sen maan lakien mukaan, jossa kuollut henkilö on ollut kuollessaan kirjoilla. Ulkosuomalaiset tarkkana! Lue lisää.

 


Kaikki vanhemmat uutiset. Klik!