4 hengelle

Suositun nyhtöpossun pikkuserkku, suussa sulava ylikypsä kanankoipipata. Voi pakastaa! – Saman tien kannattaa tehdä vaikka kaksinkertainen annos, Sopii tarjoiltavaksi riisin kanssa, bataatin kera, lämpimän voileivän päällysteenä, kaalisalaatin lisukkeena. Tai salaattia, nyhtökanaa ja ehkäpä viimeistelyksi guacamole-dippikastiketta tortillakuoressa. Sopii jopa retkievääksi.

  • 500 g nahatonta ja luutonta kanankoipilihaa (Voit tilata netistä Tavaraverkosta, jos lähikaupasta ei löydy. Ja samalla täydentää muitakin ruokavarastojasi.  Klik)
  • 2 sipulia silputtuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • peukalonpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • öljyä

 

Kypsennyskastike

  • ½ prk (200g) tomaattimurskaa
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

 

Kuullota sipulit, valkosipulit ja inkivääriraaste paistipannulla miedolla lämmöllä. Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla.

Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainesosat. Laita kaikki kannelliseen uunipataan,

Anna padan muhia 100-125 –asteisessa uunissa 4-5 tuntia.

Ota reisipalat erilleen ja revi ne haarukalla rihmamaisiksi paloiksi (Jos syöjänä on vanhus, jolle pureskeleminen on todella vaikeata, rihmat kannattaa vielä leikata lyhyemmiksi).

Sekoita joukkoon osa kuumennetusta haudutusliemestä. (Voit myös pakastaa sopivan kokoisiin pakasterasioihin riivittyä lihaa sellaisenaan tai yhdessä haudutusliemen kanssa,)

Salaattia, nyhtökanaa ja ehkäpä viimeistelyksi guacamole-dippikastiketta tortillakuoressa. Sopii jopa retkievääksi.

Lisäkkeeksi sopivat höyrytetyt pakastetut sekavihannekset, kaalisalaatti, bataatti, rapsakka broccoli…
DSC_0082

Ruskea riisi, rapeaksi keitetyt vihannekset (brokkoli, porkkana…) tai bataatti sopivat lisukkeiksi. Samoin kuin kaalisalaatti.

 

Pakastamattomasta koivesta tehtyä nyhtökanaa voi pakastaa yhden henkilön aterioiksi pienimmissä pakastepusseissa joko sellaisenaan tai kastikkeen kanssa.

Kastikkeen kanssa valmis ruoka vihannesten kera.  Kastikkeettomaan voi lisätä kermaa, Valion kolmen juuston ruokakermaa, kookosmaitoa….DSC_0077