Luonnossa hortoilu on kokonaisvaltaista hyötyä – nautiskelua, kunnonkohottamista ja terveellisten vihannesten hankkimista. Luonnonruokien edelläkävijä Hortoilu.fi suositteli jo juhannukseksi seitsemän lajin salaattia. Vieläkään ei ole myöhäistä kerätä parhaita kauden kasveja ja tehdä niistä salaattia tai lisätä kesän muihin salaatteihin.

hortalajitelma-marinadiin-nimet (1)

Tarvitset salaattiin piharatamoa, suolaheinää, voikukan lehtiä, maitohorsmaa, siankärsämöä, voikukan lehtiä ja ahomansikan lehtiä (marjatkin sopivat joukkoon). Kerää villivihanneksia suunnilleen kuvan näyttämässä suhteessa. Älä lisää liikaa esimerkiksi helposti löytyviä siankärsämön tai voikukan lehtiä.

Huuhdo lehdet raikkaassa vedessä ja valuta. Silppua melko pieneksi. Lisää suolaa, lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja sitruunaa tai punaviinietikkaa. HUOM! Jos olet kokematon salaattikastikkeen tekijä, sekoita kastikkeen ainekset erikseen pienessä kulhossa ja maistele.

Joukkoon voit lisätä mansikoita, vadelmia, kevyesti paistettuja kanttarelleja tai tatteja… oman puutarhan ja lähimetsien löytöjä!

 

Luonnossa samoilu antaa niin hyötyä kuin mielenrauhaa! Hortoilu.fi kertoo lisää ja järjestää kursseja. Myös sienikausi on alkanut toden teolla. Nyt hortoilemaan!

Kuvan lähde: Hortoilu.fi.

Lue lisää hortoilusta, klik!

uutiskirje_puffi