Ikäihmisille, jotka tarvitsevat enemmän tukea kuin mitä omaan kotiin voi järjestää. Asunnot ovat pääsääntöisesti vuokra-asuntoja ja henkilökuntaa on paikalla päivisin ja/tai 24 tuntia vuorokaudessa.  Asuminen on turvallista ja  asunnoissa on pienkeittiö omaan kokkaukseen.   Tarjolla on asuntoja niin yksityisissä kuin kunnallisissa palvelutaloissa ja hinnoittelu vaihtelee melkoisesti. Vertailuun kannattaa käyttää aikaa.

elderly care 120Palveluun voi kuulua kotipalvelun ja kotisairaanhoidon lisäksi fysioterapiaa, lääkärinkäynnit, ulkoilu- ja harrastustoimintaa, viikkosiivous, pyykkihuolto ja turvapuhelinpalvelu sekä ruokailu.  Asukas itse päättää mitä tarvitsee.   Useissa palvelutaloissa asunnon vuokraamisen  edellytyksenä on peruspalvelupaketin ostaminen.

Miinusta: Palveluiden laatu hyvin erilainen.  Kuukausihinta kohoaa äkisti jos asujat tarvitsevat lisäapua toimiinsa. (Vessassa käynti, pukeminen jne.)

“Yhtäkkiä isäni kuukausilaskutus oli kohonnut 5000 euroon. Kaikesta avusta laskutettiin 10 minuutin ”sykäyksin” joita on vaikea tarkistaa.”       Dementikon tytär