beansVähän kuin pyttipannua, mutta ravinteikkaampaa. Ohjetta voi muunnella oman mielen ja jääkaapin sisällön mukaan.  Papupadasta saa tuhdin annoksen proteiinia – kasviksia ja kuituja tietenkään unohtamatta. Tarjoa halutessasi hapankerman ja tuoreiden yrttien kanssa.

 

 

Tarvittavat ainesosat:

  • 1 isohko sipuli pilkottuna
  • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • purjon vaalea osa suikaloituna
  • 100 g jauhelihaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl kasvis- tai lihalientä
  • 1 prk ruskeita papuja
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 1 pkt laihaa pekonia (Amerikan pekonia)
  • pari lusikallista hapankermaa

Tee näin:
Kuullota sipuli, valkosipuli ja purjo miedolla lämmöllä hitaasti pehmeiksi. Siirrä kuullotetut kasvikset syrjään ja ruskista jauheliha.

Lisää hieman mustapippuria. Siirrä ruskistettu jauheliha vihannesten joukkoon.

Paista pekonit rapeiksi. Siirrä paistetut pekonit syrjään omaan astiaansa ja pilko pieniksi paloiksi.

Laita vihannekset ja jauheliha uudestaan pannulle, sekoita joukkoon tomaattisose, kasvis- tai lihaliemi ja pavut sekä ruskea sokeri.

Hauduta ja tarkista maku. Muista että pekoni lisää suolan makua.

Ripottele pekoni joukkoon. Halutessasi voit lisätä pari lusikallista hapankermaa pinnalle.