• eli juutalainen penisilliini

4 hengelle – voi pakastaa ennen kookosmaidon lisäämistä.

Perinteinen juutalaisten kanakeitto, joka auttaa talven vilustumisiin, ja lohduttaa kuin huopaan kietoutuminen. Tarinoita riittää ja versioita on tuhansia. Alkuperäisen keiton raaka-aineena on kokonainen luomukana, josta saadun rasvan oletetaan olevan yksi parantavista raaka-aineista. Minä olen kehittänyt huippukokki Jamie Olivierin ohjeesta nopeutetun muunnoksen, johon olen lisännyt hieman itämaisia ainesosia. – Jos joku jää puuttumaan niin maistuu hyvältä siitä huolimatta

  • 2 kananfileetä – nahan kanssa tai ilman
  • 8 dl vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 iso sipuli kuorittuna ja silputtuna
  • öljyä
  • ison peukalon kokoinen inkiväärinpala raastettuna
  • 2 sellerin vartta hienoksi silputtuna
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna/pieneksi pilkottuna
  • 2 laakerinlehteä
  • tuoretta timjamia pari oksaa tai ripaus kuivattua
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 iso teelusikallinen kurkumaa
  • pieni kourallinen silputtua litteälehtistä persiljaa (ryppylehtinenkin ei pilaa ruokaa).
  • pieni kourallinen tuoretta tilliä.
  • 2 dl kookosmaitoa

 

Kuullota sipulisilppua, inkivääriraaste, valkosipulinkynnet, sellerinvarret ja kurkuma öljyssä lisää vesi ja kanaliemikuutiot, kiehauta . Lisää laakerinlehdet.

Pilko boilerin rinnat pienehköiksi kuutioiksi, lisää hiljaisesti porisevaan keittoon. Anna porista noin 10 minuuttia. (Tarkista että kanan rintapalat varmasti kypsiä). Lisää persilja, tilli ja kookosmaito. (Jos haluat pakastaa osan niin tee se ennen kookosmaidon lisäämistä.)