Maukkaampi, terveellisempi, proteiinipitoinen. Helppo tehdä isompi erä ja pakastaa annospaloina. Tuoreita vihanneksia ja juureksia oli vuosikymmeniä sitten niukanlaisesti. Siksi kodin pikaruoka makaronilaatikko kehittyi sellaiseksi kuin oli. Se täytti mahan ja siitä sai energiaa ruumiilliseen työhön. Uudistettu laatikko tarjoaa enemmän makuja, antaa runsaammin proteiineja, vitamiineja sekä hivenaineita.

makaronilaatikko_reseptikuva

300 g makaronia (mieluummin täysjyvää tai durumvehnää)
150 g pekonisuikaleita tai -kuutioita
1 sipuli (halutessaan voi laittaa myös 1–2 valkosipulin kynttä murskattuna)
400 g nauta-sikajauhelihaa
pieni kourallinen murennettuja, kuivattuja suppilovahveroita tai vastaavia sieniä pienessä vesitilkassa liotettuna
pieni kourallinen silputtua viherkaalia
suolaa, pippuria
3 munaa
5 dl täysmaitoa
2 dl rahkaa
3 dl lihalientä
150 g emmentalia, parmesaania tai jotain maukasta rasvaista juustoa

Tee näin:

  • Keitä ensin makaronit ja valuta vesi pois siivilässä.
  • Paista pekonikuutiot tai suikaleet, leikkaa pieniksi suikaleiksi.
  • Kuullota hienonnettu sipuli pienessä määrässä pekonista irronnutta rasvaa. Ruskista jauheliha samassa rasvassa. Lisää paistettu pekoni, sipuli ja suppilovahveromurska ja viherkaalisilppu.
  • Sekoita munat, lihaliemi, maito, rahka ja juustoraaste joukkoon.
  • Kaada sopivaan uunivuokaan.
  • Paista noin 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
  • Vinkki: Uuden vivahteen laatikko saa, kun tarjolle pantaessa pinnalle lisätään reilu lusikallinen ruokajogurttia, itse tehtyä lehtikaalipestoa sekä paahdettuja pinjan siemeniä.