Ikääntyneenä on turha kainostella lääkärin vastaanotolla. On itsestään välittämistä tunnustaa lääkärille kaikki vaivansa ja vaatia niihin apua. Siis kun käyt lääkärissä, ole rehellinen. Ja mene lääkäriin vaikka vaivat olisi pieniäkin. Mene lääkäriin vaikka  tuntisit itsesi terveeksi.  Monet vaivat – kuten verepaine ja diabetes eli sokeritauti ovat alkuvaiheessa täysin huomaamattomia!

 

1. Kerro alkoholinkäyttötottumuksistasi  suhteellisen rehellisesti, vaikka käyttö olisi melkoista. Joissain tutkimukssa on kuitenkin  todettu, että eritoten senioreiden  suurehko alkoholinkäyttö voidaan tulkita syyksi lykätä hoitoon pääsyä.
2. Kerro rehellisesti ravintotottumuksistasi, vaikka olisit hiilihydraattiahmatti, leipäahmatti tai sokeriahmatti. Totuudenmukaisuus parantaa hoitokokemusta.
3. Myös liikuntatottumuksista ja liikkumattomuudesta on hyvä puhua suoraan. Tule rohkeasti ulos kaapista, sohvaperuna!
4. Seniorinakaan seksielämän ei tarvitse olla tylsää. Tunnusta, jos seksi ei huvita. Taustalla saattaa piillä masennus.
5. Vaadi lääkäriltäsi ehdotuksia, älä ole turhan vaatimaton. Terveyskeskuslääkärit työskentelevät paineessa, mutta se ei oikeuta heitä jättämään asioita tekemättä.

6.Olet oikeutettu saamaan hoitoa, joten vaadi tarvittaessa jatkotutkimuksia.  Varsinkin nuoret terveyskeskuslääkärit ovat arkoja antamaan lähetettä erikoislääkärille.  Ota uudelleen yhteyttä, jos mitään ei tunnu tapahtuva, jos mitään ei tunnu tapahtuvan.