Seniorasunnon valinta

Ulkomaille eläkkeellä

 Vaihtoehtona Viro

! Älähdys!   (Laatikko tai räiskäle….)   Lue suomalaisen kiinteistövälittäjän kommentit.         Yrittäjä Katriina Salminen on avannut Virossa oman kiinteistövälitystoimiston, joka kuuluu Suomessa maanlaajuiseen Aninkainen.fi- kiinteistötoimistoketjuun.   Hän sekä etsii asuntoja Virosta että myy  Suomeen palaavien asuntoja ja hankkii tarvittaessa uusia Suomesta.    – Kuuntele hänen haastattelunsa TÄSTÄ!

Ei pöllömpi vaihtoehto!  Lähellä, mutta kuitenkin tarjoaa erilaisia etuja:

PLUSSAT

  1. Asuntojen hinnat Tallinnan keskustassakin  ja varsinkin ympäristössä edullisempia.   Voi vuokrata tai ostaa.

2.  Tallinnan alueella julkinen liikenne ILMAINEN  sen jälkeen kun on hankkinut paikallisen ID-kortin eli  henkilötunnuksen.    (Vaatimuksena pysyvä osoite Tallinnassa – oma asunto tai vuokra-asunto.)

3. Hieman Tallinnan ulkopuolella hintataso sitten jo paljon edullisempi.  Esimerkiksi Tallinnan Espoossa – Viimsissä – tarjolla vaikka mitä.  Luonto lähellä, hiihtolatuja,  virkistysalueita, kylpylä, uimahallit…. Puhumattakaan lähikunnista.

4. Ylimääräisistä tuloista  – eli niistä, jotka eivät kuulu eläketuloihin verotetaan 20% .  Ja jos töitä tekee vielä eläkkeellä niin yrityksen  perustaminen erityisen helppoa.

5.  Siivous- ja muun kotiavun saaminen helppoa ja edullista. 

6. Kaikki hoituu ID-kortin avulla sähköisesti. Yrittäminen ja yksityiset ilmoitukset.

7.  Suomeen eläkkeensä maksavat pääsee Viron terveyshuollon piiriin.  Terveyskeskuksia varsin kattavasti ja  useimmissa myös erikoislääkäreitä.  – Jos ei niin ohjataan keskussairaaloihin.  Omalääkäripalvelut ilmaisia,  erikoislääkäreistä maksu tällä hetkellä 5 euroa.  Ja Suomen terveyshuolto myös käytössä.

7. Sukulaisten ja tuttujen helppo tulla kyläilemään ja Suomeen pääsee vaivattomasti.   

8. Kahviloissa ja ravintoloissa syöminen edullista.  Kotiin toimitukset niin kaupoista kuin ravintoloista.

MIINUKSET

1.  Suomenkielellä ei enää aina pärjää.  Varsinkin nuoriso suuntautunut Keski-Eurooppaan. Vironkielen alkeiden opiskelu suositeltavaa.  Varsinkin Viroon jääneiden venäläisten kielitaito usein huono.  – Mutta kännyköissähän kääntäjät!

2.  Vaikka televisiossa ei lupamaksua, niin kohtuullisen edullinen kaapelikanavamaksu  on..   Haittana että nykyään  kaapelipaketeissa  vain Suomen Ykkönen… Erilaisilla vempaimilla kuitenkin mahdollisuus kaikkien Suomen kanavien katseluun.  – Toisaalta edullista ostaa pain päivän paketteja esimerkiksi Formuloiden katseluun  Saksan kanavilta.