Toisille sijoittaminen on harrastus, toisille stressi

Sijoittamisesta voi tulla eläkepäivien harrastus. Tai sitten se on “puolipakko”, koska raha ei pankkitileillä lisäänny. Mielessä kannattaa aina pitää, että osa sijoituksista on helposti rahaksi muutettavina äkillisten menojen varalle.

Osakesijoittamista on mukava tehdä kotona omalla tietokoneella. Sillä voi viihdyttää itseään pienilläkin panostuksilla. MUtta suuremmat saattavat vaatia vuosien jopa vuosikymmenten odottamisen ennen kuin ne ovat voitollisia.

Raaka-ainemarkkinat kiehtovat joitain. Tärkeimpien raaka-aineiden hinnanvaihteluiden punnitseminen on mielenkiintoista ja paljon lisätietoa antavaa puuhaa. Riskit eivät ole niin suuria kuin perinteisessä osakesijoittamisessa eikä aikajännekään yhtä pitkä. Realisointi nopeata.

Aloittelevan sijoittajan kannattaa tutustua sivustoon: http://www.sijoitus.org/ Sieltä löytyy kaikki tarvittava perustieto.

Asuntosijoittaminen on ollut yleisin ja suhteellisen turvallinen sijoitusmuoto. Asuntojen hinnat ovat nousseet jatkuvasti suhteellisen mukavasti. Hyvissä taajamissa ei notkahduksikaan ole ollut. Viime vuosina teollisuuden rajut rakennemuutokset ovat kuitenkin vaikuttaneet todella paljon tiettyjen paikkakuntien hintatasoon; erinomaisesa kunnossakaan olevista asunnoista ei ole saanut maksamaansa hintaa takaisin. – Jotkut ekonomistit myös varoittelvat pitkittyvän laman vaikutuksista.

Keräily on harrastus ja sijoitusmuoto. Antiikkiin, taiteeseen ja “uusvanhoihin” esineisiin sekä tiettyihin design-esineisiin ja huonekaluihin sijoittaminen on sekä mielenkiintoista että kohtuullisen turvallista. Lyhyellä aikavälillä voitot eivät ole taattuja, mutta realisointi on kohtuullisen helppoa ja nopeata asiantuntevien huutokauppakamareiden kautta. – Ja tavarat tuovat aina uutta ilmettä kotiin.