Vatsassa sijaitsevat ihmisen toiset aivot!

Siellä toimii yhtä monimutkainen koneisto kuin aivoissamme, mutta tosin hieman eri tehtävissä. Vertaus on oivallinen! Se vie varsinaisiin aivoihimme viestin, että ne voivat huonosti, mikä suoliston systeemit eivät ole kunnossa.

Vastustuskykymme, elintemme kunto, kehon toiminta, ihomme, hiuksiemme ja kynsiemme kunto, onnellinen ikääntyminen ja henkinen vireytemme riippuu mahalaukun ja suoliston toimintakyvystä – eli vatsan aivojen kunnosta.

Niiden kunto puolestaan riippuu siitä mitä me suuhumme panemme!

everything-about-stomachWoody Allenin vanhassa elokuvassa kuviteltiin sisäelimiemme toimintaa: Siinä mahalaukun siivousosaston päämies huutaa epätoivoisena kottikärryjä työntäville pikkumiehille: Valmistautukaa, nyt tulee jumalattomasti kaatopaikalle kärrättävää! Tyyppi tilasi juuri sika-ison hampurilaisen, coca-colaa ja donitseja jälkiruoaksi.

Siinä vaiheessa kun pikkumiehet väsyvät ja kottikärryt alkavat hajota, vatsan aivojen toimintakyky heikkenee ja muu elimistömme voi huonosti!

Varo näitä:

cokeno1. Liiallinen lääkkeiden syönti – erityisesti turhat antibiootit. Klik
2. Sokerit ja valkoiset jauhot, jotka muuttuvat sokeriksi kerääntyvät vahingolliseksi rasvaksi vyötäröllemme ja ovat yhtenä syynä länsimaissa niin yleiseen kehon jatkuvaan tulehdustilaan. Klik
3. Alkoholi muuttuu niin sokeriksi kuin vahingoittaa liiallisesti käytettynä elimistöämme ja ”vatsan aivoja”. Klik
4. Valmisruoat ovat yleensä vähäkuituisia sekä jauhoja ja sokereita sisältäviä. Lisäksi niissä käytetään usein rypsiöljyä, jonka omega6-rasvahappo muuttuu, kun sitä saa liikaa, varastoituu kehoon ja härskiintyy. (Huom. Margariinit ja levitteet yleensä valmistettu rypsiöljystä.)
florano25. Useimmat virvoitusjuomat ja energiajuomat sisältävät niin keinotekoisia makeutusaineita kuin –piristeitä.
6 Älä kotonakaan valmista vain ”mössöjä”, ruoansulatuksesi tarvitsee kuitupitoisia vihanneksia ja juureksia voidakseen hyvin.