Maailman helpoin!  Talvella kannattaa reilusti turvautua  purkkitomaattimurskaan.  Aneemiset talvitomaatit eivät ole vaivan väärti. Nopea, pakastettava, terveellinen. Tomaatin hivenaineet ovat tarpeen varsinkin talvella.

 

RESEPTI     kahdelle

1 purkki tomaattimurskaa

1/2 silputtu  keskikokoinen sipuli

1 silputtu valkosipulin kynsi

timjamia – tuoretta silputtuna ruokalusikallisen verran  tai 1/2 teelusikallista kuivattua

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

n. 1 1/2 dl kuumaa vettä.
OHJE

Kuullota sipuli ja valkosipuli hellästi miedolla lämmöllä oliiviöljyssä (mitä kauemmin kuullotat sitä miedompi maku, lisää tomaattimurska, suola, pippuri ja kuivattu timjami, jos käytät sitä.  Lisää vesi ja anna keiton hieman saostua. Soseuta sauvasekoittimella.   Tuore timjami kannattaa lisätä hieman ennen syömistä.

Vinkit: Halutessasi voit lisätä veden sijasta valkoviiniä tai kookosmaitoa.  Muutama tippa tabascoa lisää tulisuutta.   Sitruunan mehu tuo raikkautta.