Kirkasvalolamput

 

Oletetaan että noin 60% ihmisistä kärsii talvikauden pimeydestä eli auringon valon puutteesta, talvimasennuksesta ja oirehtii häiriintyneellä unirytmillä, masentuneisuudella tai mielialojen vaihtelulla.

 

Valon puute pimeinä vuodenaikoina aiheuttaa useilla ihmisillä energiakatoa, väsymystä ja ruokahalun, etenkin hiilihydraattien himon lisääntymistä sekä kasvavaa unentarvetta. Hyvä valoterapialaite eli kirkasvalolamppu pystyy palauttamaan ihmisen hyvinvoinnin ja energiatason samalle tasolla kuin kesäisin jolloin saamme riittävästi valoa.

 

Valoterapialaite pitäisi olla käytössä kaikissa palvelutaloissa tai hoitokodeissa asuvilla, koska heitä ulkoilutetaan todella harvoin. Samoin kotona asuville liikuntarajoitteisille senioreille. JOULULAHJAIDEA!

 

Pilvisenä talvipäivänä valovoima on vain 2500 ja 10000 luksin välillä, kun se kirkkaana kesäpäivänä voi olla jopa 100 000 luksia.

 

Kannattaa testata!

 

Valon puutteesta kärsiminen on turhaa, sillä Philips-valoterapialaitteet todistetusti auttavat jo viikon käytön jälkeen, päivittäisen käyttötarpeen ollessa vain 20-30 minuuttia. Valoterapiaa voi nauttia myös lukiessa, syödessä tai työskennellessä sillä valoa ei tarvitse katsoa saadakseen sen tarjoaman hyödyn.”, kirkasvalojen markkinointipäällikkö Carina Frantzén toteaa.

 

Lamppua voi käyttää myös yleisvalaisimena, jos valaisimesta löytyy himmennin. Tehokkainta on, että valo tulee epäsuorasti kasvoille ja sallii etäisyyttä henkilön ja laitteen väliin. Joissain laitteissa on myös ajastin, joka huolehtii sopivan valomäärän saamisesta.

 

Palvelutaloissa tai hoivakodeissa oleville omaisille kannattaa lahjoittaa ketterä ja pienikokoinen valaisin oman nojatuolin tai sängyn lähistölle. Henkilökunnan kanssa voisi myös keskustella valaisimen pitämisestä ruokailu- tai oleskelutiloissa, jolloin muutkin asukkaat hyötyvät siitä.

 

 

hf3309Ole yhtä energinen kuin kesällä. Led-ajastin, valotehon himmennin, säädettävä kallistuskulma.

 

 

HF3330_01-IMS-globalGoLiteBlu-kirkasvalolaitteen hehku muistuttaa kirkkaan kesäpäivän taivasta ja sen valon on todettu nostavan energiatasoa. 15-45 minuutin päivittäinen käyttö riittää.

Sininen valo vaikuttaa tehokkaasti sisäiseen kelloon. Pienikokoinen kannettava laite on helppo ottaa mukaan matkalle helpottamaan aikaeroon sopeutumista.

 

 

 

Herätysvalo

 

 

Kliinisesti on todettu, että herääminen vähitellen kirkastuvaan valoon parantaa päivittäistä hyvinvointia ja antaa lisäenergiaa. Keho vastaanottaa laitteen lähettämät varovaiset valosignaalit ja käynnistää heräämisprosessin. Kun laitteeseen asennetaan heräämisaika, valo kirkastuu vähitellen heräämistä edeltävän puolen tunnin aikana. Kaikki herätysvalot herättävät erilaisin luonnonäänin! Edistyksellisin laite myös auttaa nukahtamaan.

 

(Philips Wake Up Light on ainoa heräämisvalo, jonka teho on kliinisesti todettu.)

 

Kirkasvalolaitteet ja heräämisvalot usein sekoitetaan toisiinsa. On tärkeä huomata, että kirkasvalolaitteilla voidaan hoitaa pimeyden aiheuttamaa väsymystä ja muita oireita niiden korkean valotehon ansiosta. Heräämisvaloilla puolestaan autetaan kehoa heräämään, ja mahdollisesti nukahtamaan, luonnollisemmin ja miellyttävämmin. Niiden valotehot eivät yllä kirkasvalolaitteiden tasolle.” – Kati Partanen, Philipsin markkinointipäällikkö toteaa.

 

Philips on uranuurtaja valaistusratkaisuissa ja EnergyLigh- valoterapialaitteilla on todistetusti talvimasennusta parantava vaikutus

Philipsin kirkasvalolaitteet ovat EU:n lääketieteellisiä laitteita koskevan

direktiivin mukaisesti todistetusti terveysvaikutteisia ja Euroopan Unionin

lääketieteellisiä laitteita koskevan direktiivin (MDD) mukaisesti sertifioituja.

 

 

Lue lisää valoterapiasta: Klik