merylMiten näyttelijä Meryl Streep kokee vanhenemisen?

“Minun kärsivällisyyteni ei enää riitä tiettyihin asioihin. Ei sillä, että olisin tullut ylimieliseksi, mutta olen tullut elämässäni siihen vaiheeseen, jossa en halua tuhlata aikaani asioihin, jotka eivät miellytä minua tai jotka suorastaan loukkaavat.

En siedä kyynisyyttä ja epäluuloisuutta, ylikriittisyyttä, teennäisyyttä ja erilaisia vaatimuksia. Minua ei huvita enää yrittää miellyttää ihmisiä, jotka eivät pidä minusta, tai rakastaa heitä, jotka eivät rakasta minua tai hymyillä heille, jotka eivät osaa hymyillä takaisin.

En kuluta hetkeäkään aikaa ihmisiin, jotka valehtelevat tai yrittävät ohjailla minua. En veljeile enää teennäisten, tekopyhien, epärehellisten ja valheellisten kehujen kanssa. En siedä valikoivaa oppineisuutta tai akateemista ylimielisyyttä. En myöskään osallistu yleiseen juoruiluun. Vihaan erimielisyyksiä ja vertailuja. Uskon vastakohtien maailmaan ja yritän siksi välttää jäykkiä, joustamattomia ihmisiä.

Ystävyydessä vihaan uskollisuuden puutetta ja pettämistä. En tule toimeen ihmisten kanssa, jotka eivät osaa lausua kohteliaisuutta tai rohkaista tarvittaessa. Liioittelu ikävystyttää minua, ja minulla on vaikeuksia hyväksyä ihmisiä, jotka eivät pidä eläimistä. Minulla ei ole myöskään kärsivällisyyttä ihmisille, jotka eivät ansaitse kärsivällisyyttäni.”

Lähde: kuva ja teksti
Tekstin käännös: Pirjo Ropponen