Uutiskirjeeseen pääset takaisin palaamalla sähköpostiisi

 

KOTITALOUSVÄHENNYS

 

Tänä vuonna vähennyksen enimmäismäärä on 2000 euroa henkilöä kohden.  Myös vanhempien, isovanhempien ja appivanhempien asunnoissa teetetystä työstä voi saada vähennyksen.    Pariskunta siis saa vähentää 4000 euroa.  –  Huom. Tietotekniikkaan  – kuten asennukseen ja opetukseen – liittyvät työkustannukset ovat myös vähennyskelpoisia.

Myös vanhempien, isovanhempien tai appivanhempien asunnoissa teetetystä työstä voi saada vähennyksen.   Huom!  Vähennyksen saa myös ETA-maissa eli Euroopan alueella tehdystä paikallisesta työstä.

 

 

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Ennakkopäätös: Konekustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2013 on 2 000 euroa vuodessa  Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 000 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2013 yrityksiltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä noin 4 665 euroa [(4 665 x 45 %) – 100) = 1 999,25].

Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 000 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

 

Vähennykseen oikeuttaa tavanomainen

  • asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö
  • tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien laitteiden asennus- ja kunnossapitotyö (vuodesta 2009 alkaen) ja tietotekniikan opetustyö.
  • tavanomainen kotityö
  •  hoiva- tai hoitotyö  (Palvelutalossa pyydettävä vuokrien ja palveluiden  erittelytosite kustannuksineen

Vähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista. Vähennyksen saa esimerkiksi, jos palkkaa siivoojan tai lastenhoitajan, teettää keittiöremontin tai maksaa tietokoneen asentamisesta. Vähennyksen saa riippumatta siitä, palkkaako työn tekijän itse vai ostaako työn yritykseltä tai yrittäjältä.

Yrityksen tai yrittäjän on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Rekisteriin kuulumisen voi tarkistaa Internetistä yritys- ja yhteisötietojärjestelmän julkisesta tietopalvelusta www.ytj.fi. Palvelu on maksuton. Tietoja voi hakea palvelussa joko yrityksen nimellä tai Y-tunnuksella. Ennakkoperintärekisteriin kuulumisen voi tarkistaa myös Verohallinnon palvelunumerosta 020 697 030.

Kotitalousvähennys  EU- ja ETA-maissa tehdystä työstä:

Kotitalousvähennyksen saa myös ulkomaalaiselle yritykselle ulkomailla tehdystä työstä maksetusta työkorvauksesta. Tätä säännöstä sovelletaan jo verovuodesta 2007. Edellytyksenä on, että ulkomaalainen yritys on merkitty Suomen ennakkoperintärekisteriin tai oman maansa vastaavaan rekisteriin. Jos vastaavaa rekisteriä ei ole yrityksen kotimaassa, yrityksen kotimaan viranomaiselta tarvitaan todistus siitä, että yritys on maksanut veronsa ja antanut säädetyt veroilmoitukset.

Täältä voit tarkistaa, mitkä työt oikeuttavat vähennykseen..

http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys/Kotitalousvahennykseen_oikeuttavat_tyot%289231%29